Összesen 1 találat

Oldalsáv mutatása
szeglemezes tető
Bezár

Szeglemezes Tetők (egyedi ár)

Amennyiben érdeklődik szeglemezes tetőink iránt vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot!

ertekesites@tectanovum.hu  

 Miért érdemes a szeglemezes tetőszerkezetet választani?

A mai épületek tulajdonosai könnyen átrendezhető, flexibilis tereket kívánnak, ami építészetileg gyakran csak nagy fesztávú lefedésekkel oldható meg. A szeglemezes fatartókat ezen igényekre fejlesztették ki. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy az épület belső tere, könnyen variálható, szabadon berendezhető maradjon. Nincs szükség belső teherhordó falra. A szeglemezes tető egy épületszerkezetként kettős funkciót lát el: egyszerre födém és tetőszerkezet. A rácsos tartók alsó öve adja az álmennyezet tartószerkezetét. Ezáltal kiváltható a szilárd födém. Az előregyártás, az építés, összeszerelés helyszíni idejét is töredékére csökkenti, mely által  költséget takarít meg. A rácsos tartóknak köszönhetően nem kell szilárd (beton) födémet építeni, ezáltal nem kell közbenső teherhordó falakat sem építeni. Ez az építészek számára kötetlen belső téralakítást engedélyez, míg az építtető számára a megspórolt vasbeton födém, valamint a teherhordó falak, jelentős költségmegtakarítást eredményeznek, amiből az egész tetőszerkezet megépülhet. Ilyen esetben a tetőszerkezet alsó síkjára gipszkarton álmennyezet kerül hőszigeteléssel, így az épület hőtechnikai szempontból előnyössé válik. Napjaink folyton emelkedő energia árai mellett fontos szempont, hogy a fűtésre-hűtésre felhasznált energiával takarékoskodjunk! Egy másik nagyon lényeges tulajdonsága, hogy a tetőszerkezet alsó és a felső övi része, amely a hagyományos szerkezet esetén a szarufával egyenértékű, egy egységet alkot együtt, ezért nincs szükség egyéb födém szerkezetre. A tetőszerkezetre jutó terhet így a közbenső rács rudakon keresztül függőlegesen adja át az alatta lévő teherhordó falra, ezért a tetőszerkezetnél nem lép fel oldal irányú nyomó erő, amely a falazatra hat. Bizonyos esetekben például alacsony hajlásszögű, mediterrán típusú tetőszerkezeteknél statikailag csak ilyen, vagy ehhez hasonló mérnöki szerkezetek alkalmazhatók. A hagyományos ácsszerkezetekhez képest kisebb a faanyagigény, kisebb a tető önsúlya.

Négy indok a  döntés mellett

1.
10 év ügyfélpanasz mentesen. Több mint  40 000m2 tető garanciális problémák nélkül! Folyamatos kapcsolattartás a kivitelezés teljes időtartama alatt, valamint ügyfélkövetés a munka befejezése után.
2.
Pontos precíz CNC technológián alapuló kivitelezés melynek köszönhetően nincsenek garanciális problémák. Nálunk a határidők betartása nem csak ígéret, hanem kőbe vésett kötelem.
3.
Projektjeinknél kivételes hangsúly fordítunk a környezet barát és költséghatékony megoldásokra. Fenntartható, Zöld otthonokat építünk.
4.
Innovatív megoldások a tető szerkezeteknél szeglemezes tető szerkezetekkel. Hőhídmentes szigetelések cellulóz szigeteléssel.